10 spirulinos privalumų

10 spirulinos privalumų

10 spirulinos privalumų

Spirulina yra vienas iš daugiausiai maistinių medžiagų turinčių maisto produktų planetoje, ypatingai naudingas mūsų sveikatai. Štai 10 priežasčių, kodėl turėtumėte apsvarstyti galimybę įtraukti spiruliną į savo mitybą.

1. Spirulinoje gausu baltymų. Joje yra visos devynios nepakeičiamos aminorūgštys, todėl ji yra visavertis baltymų šaltinis. Baltymai yra gyvybiškai svarbūs audiniams, raumenims, kaulams, odai, plaukams ir nagams kurti ir atkurti. Spirulina gali būti iki 70% baltymų, o tai yra daugiau nei daugumoje gyvūninės kilmės produktų.

2. Spirulinoje yra gausu antioksidantų. Antioksidantai yra medžiagos, apsaugančios jūsų ląsteles nuo oksidacinio streso, kurį sukelia laisvieji radikalai. Laisvieji radikalai pažeidžia DNR, kas sukelia senėjimą, uždegimus ir lėtines ligas. Spirulinoje yra didelė fikocianino koncentracijatai pigmentas, suteikiantis jai melsvai žalią spalvą ir turintis ypatingų antioksidacinių bei priešuždegiminių savybių.

3. Palaiko jūsų imuninę sistemą. Spirulina stiprina imunitetą, skatindama antikūnų ir natūraliųjų žudikų, T ląstelių, kurios kovoja su infekcijomis ir ligomis, gamybą. Spirulina taip pat turi antivirusinį, antibakterinį ir priešgrybelinį poveikį, padedantį išvengti įvairių infekcijų ar jas gydyti.

4. Spirulina mažina cholesterolio kiekį ir kraujospūdį. Aukštas cholesterolio kiekis ir kraujospūdis padidina širdies ligų ir insulto riziką. Spirulina mažina MTL (blogojo) cholesterolio ir trigliceridų kiekį, tuo pačiu padidindama DTL (gerojo) cholesterolio kiekį. Spirulina taip pat atpalaiduoja kraujagysles ir mažina uždegimą, kas tuo pačiu, padeda mažinti kraujospūdį.

5. Spirulina normalizuoja cukraus kiekį kraujyje. Cukrinis diabetas – kai jūsų organizmas negali tinkamai reguliuoti cukraus kiekio kraujyje, kas gali sukelti rimtų komplikacijų. Spirulina padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, padidindama jautrumą insulinui ir pagerindama gliukozės įsisavinimą. Spirulina taip pat gali užkirsti kelią ar sumažinti žalą nervams, akims, inkstams ir kitiems organams, kurią sukelia didelis cukraus kiekis kraujyje.

6. Spirulina gerina smegenų veiklą ir nuotaiką. Kad smegenys veiktų optimaliai, joms nuolat  reikia aprūpinimo deguonimi ir maistinėmis medžiagomis. Spirulina gerina kraujotaką ir deguonies tiekimą į smegenis, o tai savo ruožtu gerina atmintį, koncentraciją ir padeda mokymosi procesui. Spirulina taip pat didina serotonino ir dopamino (neurotransmiterių, reguliuojančių jūsų nuotaiką, motyvaciją bei malonumą) gamybą.

7. Spirulina padeda siekti svorio metimo tikslų. Nutukimas yra pagrindinis daugelio lėtinių ligų rizikos veiksnys ir gali turėti įtakos jūsų gyvenimo kokybei. Spirulina gali padėti numesti svorio, nes slopina apetitą, gerina medžiagų apykaitą ir sudegina daugiau kalorijų. Spirulina taip pat didina raumenų masę ir mažina kūno riebalų kiekį.

8. Spirulina gerina kepenų sveikatą. Jūsų kepenys yra atsakingos už kraujo detoksikaciją, tulžies gamybą, riebalų ir hormonų metabolizmą, vitaminų ir mineralų kaupimą bei daugelio kitų funkcijų reguliavimą. Spirulina gali apsaugoti jūsų kepenis nuo toksinų, alkoholio, narkotikų ar infekcijų sukeltos žalos. Spirulina taip pat skatina kepenų ląstelių regeneraciją ir gerina kepenų funkciją.

9. Spirulina didina energiją ir ištvermę. Nuovargio jausmas gali turėti įtakos jūsų produktyvumui, našumui ir savijautai. Spirulina didina energijos kiekį organizme dėka aukštos kokybės baltymų, angliavandenių, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Spirulina taip pat didina ištvermę, padidindama deguonies sunaudojimą ir sumažindama raumenų nuovargį.

10. Spirulina padeda puoselėti sveiką odą, plaukus ir nagus. Jūsų oda, plaukai ir nagai yra jūsų bendros sveikatos ir grožio rodikliai. Spirulina, maitindama juos būtinomis maistinėmis medžiagomis, antioksidantais ir priešuždegiminėmis medžiagomis, gerina plaukų ir nagų išvaizdą ir daro  sveikesniais. Spirulina taip pat skatina kolageno ir elastino, baltymų, kurie palaiko jūsų odos elastingumą ir stangrumą, gamybą.

Spirulinos kokybė

Pagrindinis spirulinos kokybės rodiklis yra melynojo pigmento fikocianino kiekis biomasėje. Moksliniai tyrimai nustatė, jog spirulinos biomasės veiklumas išryškėja, kada fikocianino joje yra ne mažiau kaip 12%. Prieš pasirenkant spiruliną, būtinai atkreipkite dėmesį į šį rodiklį.

Mūsų mokslininkų sukurta auginimo technologija, užtikrina itin didelį fikocianino kiekį spirulinos  biomasėje, kuris siekia 17-20%. Didžiuojamės galėdami savo klientams pasiūlyti vienus geriausių spirulinos produktų ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

Spirulina neginčytinai teikia daug naudos žmonių sveikatai ir savijautai, ir ją neabejotinai verta įtraukti į savo mitybą. Spirulina gali padėti pasiekti optimalią sveikatą natūraliu būdu. Išbandykite šiandien ir pamatysite skirtumą patys!

Šviežia skysta spirulina - unikalus produktas

Greta  sausos spirulinos produktų ar spirulinos meduje yra sukurti nauji unikalūs skystos spirulinos produktai, kurie sudaro naują BIOACTIVE produktų liniją. Tai natūralūs, šviežios Spirulina platensis biomasės produktai, kuriuose yra maksimaliai išsaugomos visos  maistinės medžiagos.

Lietuvoje užauginta spirulina pasižymi itin akštais kokybiniais ir sudėties rodikliais. Melsvadumblio Spirulina platensis ląstelių sienelėse nėra celiuliozės, tai sąlygoja labai gerą dumblio biomasės pasisavinimą (iki 98 procentų). Spirulina ne tik yra turtingas vitaminų ir mikroelementų šaltinis, bet dar ir padidina pastarųjų pasisavinimą, veikia kaip atskirų medžiagų pasisavinimo katalizatorius, prebiotikas.

VITAMINAI

mg/kg

Vitaminas A

35000 TV

Vitaminas В1

1,5

Vitaminas B2

17

Vitaminas B5

11

Vitaminas В6

22

Vitaminas В12

1,6

Vitaminas Е

190

Folinė rūgštis

15,5

Vitaminas PP

118

Biotinas (H)

2,5

RIEBIOSIOS RŪGŠTYS

mg/kg

Miristo rūgštis

600

Palmitino rūgštis

1650

Palmitoleino rūgštis

1490

Heptadekano rūgštis

120

Linoleno rūgštis

10920

Stearino rūgštis

353

Gama–linolinė rūgštis

8750

Beta–linolinė rūgštis

1600

Oleino rūgštis

2500

AMINO RŪGŠTYS

% nuo bendro baltymų kiekio

Izoleucinas

5,6

Leucinas

8,7

Lizinas

5,1

Metioninas

2,6

Fenilalaninas

4,5

Treoninas

5,4

Triptofanas

1,5

Valinas

7,5

Alaninas

7,3

Argininas

6,5

Asparto rūgštis

9,1

Cistinas

1,0

Glutamo rūgštis

12,6

Glicinas

4,8

Histidinas

1,5

Prolinas

4,3

Serinas

5,2

Tirozinas

4,6

MINERALINĖS MEDŽIAGOS

mg/kg

Kalcis

1180

Fosforas

8280

Geležis

528

Natris

344

Chloras

4200

Magnis

1663

Cinkas

3

Kalis

14353

Varis

5

Jodas

3

Selenas

12

RODIKLIAI

%

Baltymai

64,8

Angliavandeniai

17,8

Riebalai

4,5

Mineralinės medžiagos

4,2

Ląsteliena

1,6

PIGMENTAI

%

Fikocianinas

apie 17

Chlorofilas

1,15

Karotinoidai

0,5

Beta karotenas

0,2

Zeaksantinas

0,1

Superoksido dismutazė (SOD)

53100 TV